Oktober 2017:

Kom je ook naar de ADAF 2017?

In het weekend 13, 14 en 15 oktober  vindt de zevende editie van de Annual Dutch Art Fair (ADAF) plaats. Een artistieke traditie die je niet kunt missen! 

Internationaal

Dit jaar is de beurs internationaler dan ooit: ongeveer 200 kunstenaars met 9 verschillende nationaliteiten zijn te vinden op de meest professionele beurs waar kunstenaars zelfstandig kunnen exposeren.

Samenwerking

Via HaarlemseKunstschilders.nl kan er een gratis toegangskaarten worden verkregen (of een VIP-ticket met 50% korting). De kaarten worden verzorgd door Kunst Flits. Klik hier om de kaarten te regelen: http://bit.ly/ADAF2017.

 
*-*-*
 

September 2017:

Kunst & Bedrijvenroute Soest trekt ruim 4500 bezoekers

De 12e editie van dit kunstfestijn vond dit jaar plaats op zondag 17 september 2017. Vooraf beloofde het wederom een evenement met een grote variatie aan kunstenaars te worden.

Succes

Met ruim 4500 bezoekers kun je de Kunst & Bedrijvenroute Soest 2017 een succes noemen, mede dankzij de beeldende en podiumkunstenaars én de bedrijven die hun deuren hebben opengezet. Complimenten aan hen allen voor de geweldige inspanningen, ideeën en enthousiaste sfeer! Iedereen had er op zijn eigen manier een prachtige expositie, show of demonstratie van gemaakt.

Samenwerking

De Kunstroute is een samenwerking tussen kunstenaars en bedrijven op initiatief van de stichting Kunstroute ‘Kunst en Bedrijven’ Soest en de stichting Cultuurfestival Soest; een mooie mix om zowel het bedrijfsleven op de Soestdijkse Grachten als kunstenaars de kans te bieden zichzelf te laten zien!

 
 

*-*-*

Juni 2017:

Leonie Mijnlief: Lost in Translation 

Op vrijdag 2 juni start de expositie ‘Lost in Translation’ van Leonie Mijnlief. In haar werk zet zij het kleine: schoonheid en de onschuld tegenover de grotere gebeurtenissen die impact hebben op ons dagelijks bestaan.

Leonie Mijnlief

Leonie Mijnlief

Manifesteren

De kunstenares zegt over haar werk: Het is voor mij, en de meesten om ons heen, een verwarrende tijd. Het persoonlijke en het kleine vecht met grotere krachten en machten om ons heen. We zijn in het leven bezig onszelf te manifesteren, de ene op een grootste manier en ander in het klein. Ieder met zijn eigen waarden.

Levensgang

Een eigen weg, de levensgang die we allemaal maken, vinden is niet een eenvoudig pad. In mijn werk zet ik het kleine: schoonheid en de onschuld tegenover de grotere gebeurtenissen die impact hebben op ons dagelijks bestaan.

Bezoeken

Wil je de expositie bezoeken, dan kan dat t/m 30 juli 2017 in Art gallery Out in the field. Het adres is: Warmondstraat 197, 1058 KX Amsterdam en de openingstijden zijn: Wo, do en vr van 13.00 uur tm 17.00 uur. In de weekenden kan ook op afspraak. Bel hiervoor: 06 -26 64 77 86

 

*-*-*

Mei 2017:

Recordbedrag voor schilderij Jean-Michel Basquiat 

Een schilderij van de Amerikaanse graffiti-kunstenaar Jean-Michel Basquiat heeft op een veiling in New York een recordbedrag opgeleverd.

Jean-Michel Basquiat

Jean-Michel Basquiat

Een Japanse verzamelaar bood 110,5 miljoen dollar voor het doek genaamd Untitled. Het schilderij uit 1982 stelt een gezicht voor in de vorm van een schedel, een terugkerend thema in het werk van Basquiat, een Amerikaan met Haïtiaanse en Puertoricaanse wortels.

 *-*-*

Maart 2017:

Armando exposeert met opgezette dieren 

Armando, het pseudoniem van de 87-jarige Herman Dirk van Dodeweerd, gaat exposeren met Jaap Sinke en Ferry van Tongeren. Zij maken onder meer kunst van opgezette dieren die een natuurlijke dood zijn gestorven.

Tier

De expositie TIER begint op 25 maart in Museum Oud Amelisweerd (MOA). Hier zijn onder meer geschilderde en bronzen dieren te zien van de nog altijd actieve kunstenaar Armando. Het gaat om bestaand werk maar er zijn ook recente stukken bij, waaronder uit 2016. 

Nieuw werk

Het zogenoemde Darwin duo, Sinke & van Tongeren, leverde nieuw werk voor de expositie. Hun “theatrale sculpturen” van dieren zijn geïnspireerd op Hollandse meesters. Daarmee sluiten ze goed aan op de historische kamers in de achttiende-eeuwse buitenplaats van het MOA. 

Op de tentoonstelling is ook werk te zien dat Sinke & van Tongeren eerder verkochten aan hun beroemde collega Damien Hirst. Hij de kunstwerken tijdelijk weer uit voor de expositie. 

Dialoog

De werken van het duo en Armando gaan een “dialoog” aan op de expositie. Zo worden drie geprepareerde paardenhoofden (met kleine antieke kanonskogels als ogen) gecombineerd met een bosrand van Armando, die werd beschadigd bij de brand tien jaar geleden in het Armando Museum.

 

 

 

Februari 2017:

Historisch glas in lood raam ontdekt

Onlangs is in Wassenaar een historisch en authentiek glas in lood raam ‘ontdekt’ naar de hand van Henk Ames. 

Het hele verhaal

In intrigerende verhaal is op ‘lees meer’ pagina te lezen van Henk Ames. Klik hier voor het hele verhaal. 
 

Januari 2017:

Fijne Real (voorheen REALISME)

is de nieuwe kunstbeurs voor actuele figuratie. FOR REAL richt zich op actuele figuratieve kunst. De nieuwe naam gaat gepaard met een vernieuwing van het beursaanbod. Een flink aantal galerieën dat nog niet eerder deelnam is met actuele figuratieve kunst op de beurs aanwezig.

Activiteiten

Op de beurs vindt men schilder- en beeldhouwkunst, grafiek en fotografie van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars, verdeeld over de stands van 39 geselecteerde galerieën. Er zijn diverse activiteiten tijdens de beurs zoals een extra expositie en Artist Talks. Op de website van For Real vindt u alle actuele informatie.
 

Passenger Terminal

De beurs vindt plaats in de hal van de Passenger Terminal Amsterdam, gelegen aan de IJ boulevard, waar zomers de grote cruise-liners aanmeren en waar ’s winters culturele evenementen plaatsvinden.

 

OPENINGSTIJDEN

Opening op woensdag 18 januari van 16.00 tot 22.00 uur
Donderdag 19 tot en met zondag 22 januari 2017
dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur, vrijdagavond open tot 20.00 uur

 

Gratis kaartje

Door Vrienden van de stichting Kunstweek kunt u via HaarlemseKunstschilders.nl het 2e kaartje gratis krijgen (zo lang de voorraad strekt). Voor meer info: klik hier

 

December 2016:

Fijne Feestdagen  

HaarlemseKunstschilders.nl wenst alle websitebezoekers, online gast exposanten, kunstschilders en Social Media volgers alvast fijne feestdagen toe en een kunstzinnig 2017.

 

 

 

November 2016:

Tuinen van verwondering  

Zesdelige televisieserie voor de NTR over de mooiste beeldentuinen ter wereld. Na twee jaar voorbereiden kan Ernst Veen, oud-directeur van De Nieuwe Kerk en De Hermitage in Amsterdam een droom verwezenlijken:

de kijker meenemen naar de mooiste beeldentuinen ter wereld. Die bevinden zich in Zuid-Frankrijk, Italië, Noorwegen, de Verenigde Staten, Brazilië en Nieuw-Zeeland. Daar hebben vermogende particulieren gedurende tientallen jaren kunst en natuur samengebracht in een duizelingwekkende combinatie. Ernst Veen bezoekt de tuinen en hoort van de eigenaren, of hun nazaten, de verhalen achter de kunstwerken.

Vanaf november bij de NTR

Producent van de zesdelige serie is De Haaien, ook verantwoordelijk voor de VPRO-reisserie over China. Het scenario is van Gijs van Tuijl, oud-directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam. De NTR zendt de afleveringen van 35 minuten uit vanaf november 2016 bij de NTR, om 21.20 uur op NPO2. Camera Martijn Tervoort, geluid Manuel Reichert & Marc Frinking, montage Rinze Schuurman, regie Paul Kramer.

3 november 2016: Gibbs Farm, Nieuw-Zeeland

Op het zomerlandgoed van Alan Gibbs op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland lopen zebra’s, giraffen, buffels en struisvogels vrij rond tussen de kunstwerken. “They are chosen for their looks”, aldus Gibbs.

10 november 2016: Collezione Gori, Italië

Giuliano Gori verfraaide zijn olijfgaard met werk van toonaangevende kunstenaars, die hun werken aanpasten aan het landschap. Een omgevallen boom naast een kunstwerk mocht blijven liggen.

17 november 2016: Storm King, Verenigde Staten

100 kilometer boven New York ligt een beeldentuin, waarin de kunstwerken groter zijn dan de toeschouwer ooit voor mogelijk houdt. Ernst Veen gaat op zoek naar het grootste kunstwerk: het heelal in een weiland.

24 november 2016: Château La Coste, Zuid-Frankrijk

Op het wijnlandgoed van de Ierse vastgoedmagnaat Paddy McKillen vloeien architectuur, kunst en wijnbouw soepel in elkaar over. Een groep jonge kunstkenners beheert het landgoed voor McKillen, als hij op reis is.

1 december 2016: Inhotim, Brazilië

Een oud mijnbouwgebied is omgetoverd tot een paradijselijke jungle vol kunst. De flamboyante oprichter Bernardo Paz wil dat mensen door kunst en natuur tot rust komen en zich daardoor beter gaan voelen.

8 december 2016: Ekebergparken, Oslo, Noorwegen

Vastgoedmagnaat en mecenas Christiaan Ringnes maakte van een vervallen stadspark een beeldentuin vol opzienbarende kunst. Ernst Veen ontmoet de vrouwen die het park beheren en brengt met een van hen de nacht door in een hallucinerend kunstwerk.

 

September 2016:

6de editie Annual Dutch Art Fair 

De 6de editie van de Annual Dutch Art Fair vindt plaats op 23, 24 en 25 september 2016 in het World Fashion Centre in Amsterdam.
Verdeeld over ruim 3.400m2 presenteren ongeveer 200 professionele kunstenaars meer dan 1.700 kunstwerken aan duizenden bezoekers.

6de editie Annual Dutch Art Fair

6de editie Annual Dutch Art Fair

Professionele hedendaagse kunst

Op de ADAF kan professionele hedendaagse kunst direct bij de kunstenaar zelf worden gekocht. Van schilderkunst tot beelden en van
fotografie tot textiele kunst, op de ADAF vindt men originele kunst voor elke portemonnee.
Naast een aanbod van ruim 1.700 kunstwerken is er onder andere ook live muziek, een wijnproeverij en hoogstaande catering.

Korting

Klik hier voor tickets met korting! op =op:

 

 

 

Augustus 2016:

Rond Buddha schilderij 

Het kunst-op-maat project dat deze keer wordt uitgelicht is een rond schilderij! Hoe wordt dat gedaan? De moeilijkheid hierin zit ‘m natuurlijk in het ronde frame waar het doek (met witte zijkant) op gespannen moet worden.

Rond Buddha schilderij

Rond Buddha schilderij

Ronde frame

Voor dit ronde frame zijn is er uitgegaan van een multiplex plank van 18 mm dik. Deze hebben is verzaagd tot een ring met een diameter van 108 cm
en een breedte van 8 cm. Om het frame perfect rond te krijgen, en aan de vereiste dikte van 4 cm te komen, moest er om de ring een plint worden verlijmd.

Hardhouten balk

Met een lengte van bijna 3,5 meter, moet deze uit een hardhouten balk worden gezaagd. Bovendien moest de plint rond worden afgefreesd om het doek aan
de voorkant netjes overheen te kunnen spannen. Voor de nodige stevigheid werd er tot slot een standaardkruis in bevestigd.

Spannend

Het opspannen van het ronde schilderij is niet gemakkelijk omdat de overgang tussen het schilderwerk en de witte zijkant exact op de rand van het frame moet worden verkregen. Spannend was ook het vierkante doek om het ronde frame heen te krijgen. In dit kunstwerk zitten 200 nieten netjes aan de achterkant.

 

 

Juli 2016:

Marten en Oopjen trekken volle zalen

Al meer dan 12.500 bezoekers hebben ze getrokken. De nieuw verworven Marten en Oopjen van Rembrandt. Het zal voor menig bezoeker even schrikken zijn geweest. Kom je eens kijken waar het in al die verhalen op TV en in de krant nou eigenlijk om te doen is, staan de minister en de museumdirecteur je bij de deur op te wachten om je hoogst persoonlijk welkom te heten.

Rembrandt - Marten en Oopjen

Rembrandt – Marten en Oopjen

Voor Marten en Oopjen zelf moet het ook een vreemde ervaring zijn geweest. Eerst een leven lang deel te hebben gehad aan het intieme leven van baron De Rothschild en dan opeens te hangen in een van de drukst bezochte musea ter wereld. Als het stralende middelpunt naast de Nachtwacht.

 

 

Juni 2016:

KunstRAI 2016 

De KunstRAI is de langstlopende kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst van Nederland: een publieksbeurs met ruim zeventig hoogstaande galerieën die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van hedendaagse beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.

 

KunstRAI 2016

KunstRAI 2016

De bezoeker vindt er autonome schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en grafische kunst en ook hedendaags glas, keramiek en sieraden.

Beursinfo

 

Mei 2016:

Naakt is hot! 

Na de “Hollandse Naakten door Gaid Ombre & Quintalle en de serie “Haarlemse Naakten” staat naakt opnieuw in de belangstelling. In samenwerking met Museum de Fundatie en AVROTROS wordt er een grote kunstwedstrijd georganiseerd waarin we op zoek gaan naar het best geschilderde, getekende of gebeeldhouwde naakt.

 

Kunst wedstrijd Het Naakt

Kunst wedstrijd Het Naakt

Het afbeelden van naakten is iets wat al eeuwen gebeurt. Zo kent iedereen ongetwijfeld de dikke prehistorische Venusbeeldjes of de naakte, gespierde mannen van de oude Grieken. Desondanks lijkt het afbeelden van naakten vandaag de dag niet altijd even geaccepteerd. Toch dagen wij je uit om een origineel kunstwerk te maken. De opdracht: schilder, teken of beeldhouw een naakt. En wie weet hangt of staat jouw werk straks in Museum de Fundatie in Zwolle!

Bekijk de promo met Kunstuurpresentator Lucas De Man als model in de player hierboven.

Direct je kunstwerk uploaden

Bekijk ook de pagina met veel gestelde vragen.
Lees hier alle wedstrijdvoorwaarden.

De jury
Onze vakjury bestaat uit Ralph Keuning (directeur Museum de Fundatie in Zwolle) en beeldend kunstenaars David Bade en Marte Röling. De jury maakt op basis van digitaal aangeleverde foto’s en video’s een voorselectie van twintig kunstwerken. Het werk van de juryselectie wordt van 31 mei t/m 19 juni geëxposeerd in Museum de Fundatie. Op vrijdag 10 juni worden de makers van de juryselectie uitgenodigd om naar de finaleronde in Zwolle te komen. Hier beoordeelt de jury alle werken en maakt de winnaar van de jury- en publieksprijs bekend.

De juryprijs
De jury kiest uit alle inzendingen een winnaar. De jurywinnaar krijgt een geheel verzorgde 4-daagse vliegreis ‘Kunst in Bilbao’ voor twee personen van SRC Reizen aangeboden (vertrekdatum in overleg). Het werk van de winnaar wordt daarnaast afgedrukt in het zomernummer van het Kunst & Cultuur Magazine en de maker van het werk mag een week lang werken in de Torenkamer in VondelCS van het culturele radioprogramma ‘Opium op 4’.

De publieksprijs
Op de twintig door de jury geselecteerde werken kan vanaf 30 mei via avrotros.nl/kunst gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs: een 3-daagse busreis ‘Musea Noord-Frankrijk’ voor 2 personen van SRC Reizen (vertrekdatum: 21 oktober 2016). Mocht je, voor het uitbrengen van je stem, de werken graag in het echt bekijken, dan kan dat. Tijdens de expositie van de werken in Museum de Fundatie in Zwolle kun je tot 10 juni je stem in het museum uitbrengen.

Hoe doe je mee?
– Laat je inspireren door het thema ‘het Naakt’ en maak een kunstwerk. Toegestaan zijn schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen. Laat je creativiteit de vrije loop en denk buiten de gebaande paden.
– Maak goede foto’s (max. 1MB per foto) van je werk en upload deze via het online inschrijfformulier.
– Je kunt ook een video insturen. Daarvoor kun je een YouTube-link meegeven in het online inschrijfformulier. Bij elke video moet je verplicht 1 foto uploaden i.v.m. de weergave in onze online kunstgalerij.
– De jury maakt een voorselectie van twintig werken op basis van de ingezonden foto’s en/of video van je werk, dus de kwaliteit van je uploads is van groot belang!
– Geef in het uploadformulier aan op welke wijze je je bij het maken van je werk hebt laten inspireren door het thema.
– Vanaf dinsdag 24 mei nemen we contact op met de mensen die door de jury zijn voorgeselecteerd.

Waar moet je op letten?
– De deelnemer is zelf de maker van het werk.
– AVROTROS behoudt zich het recht voor om inzendingen waaraan aanstoot genomen kan worden, van deelname uit te sluiten.
– Inzendingen moeten uiterlijk op woensdag 18 mei om 23:59 uur bij ons binnen zijn.
– Inzendingen kun je digitaal als JPEG-bestand en/of als YouTube-link via onze website uploaden. De bestandsgrootte is maximaal 1 MB per afbeelding.
– Je mag met maximaal drie werken deelnemen.
– Als je met meer dan een werk deelneemt, moet je voor elk werk afzonderlijk het uploadformulier doorlopen. Je kunt dus niet meerdere werken in één keer uploaden.
– Lees hier alle wedstrijdvoorwaarden. Door deel te nemen aan de wedstrijd ga je met de wedstrijdvoorwaarden akkoord.

 

 

April 2016:

16 en 17 april: beurs Art Eindhoven 

Op zaterdag 16 en zondag 17 april 2016 is de beurs Art Eindhoven. In meerdere opzichten een unieke beurs. Met een rijk scala aan kunst-werken, een breed spectrum van kunst in grote verscheidenheid:

 

Winter - Paul Arts

Winter – Paul Arts

schilderijen, beelden, foto’s en veel meer. En dat alles in prachtige uitvoeringen en veel toegepaste technieken.

Het leuke is dat er ook de gelegenheid is om kennis te maken met de kunstenaars zelf. Zij vertellen  over hun passies, denkbeelden, werkwijzen en meer waardoor het mogelijk wordt nog meer te beleven van hun werken en van hun gedrevenheid en ideeën. Kaarten zijn er al vanaf € 6.-

Een van de deelnemers is Paul Arts. Kunstenaar van het schilderij ‘Winter’ uit 2014. De beurs wordt officieel geopend door Gerard Meulensteen, Eindhovenaar, kunstverzamelaar en museumeigenaar. Bekijk de site van Art Eindhoven hier: http://arteindhoven.nl/

 

 

Maart 2016:

Finalisten schilderij van het jaar 

13 maart t/m 24 april

Het is de vierde keer dat de Schilderij van het jaar verkiezing in Nederland wordt gehouden. Via twee ronden selecteerden publiek en jury in totaal vijftien finalisten.

 

Mieke Jonker - Because of the dog XI - haarlemsekunstschilders.nl

Mieke Jonker – Because of the dog XI

Het werk van deze finalisten is van 13 maart tot en met 24 april 2016 te zien in het Coda Museum in Apeldoorn. Het winnende werk van Rosa Boomsma, winnares van 2015, is te zien in de galerie Deelen Art in Rotterdam. Ze werd met haar kunstwerk ‘Center of Attention II’ eerste in de Schilderij van het jaar-verkiezing.

Uit bijna 1000 inzendingen die binnenkwamen bij de landelijke wedstrijd, werd uiteindelijk het schilderij van Boomsma unaniem door de jury gekozen als winnaar. ,,De sfeer roept herinneringen op aan het werk van Charley Toorop. Al met al een zeer sterk en technisch knap portret met een duidelijk eigen handschrift,” luidt het oordeel van de jury. Bekijk alle winnaars: http://bit.ly/Schilderij_vh_jr_2016 . Zoals Mieke Jonker met ‘Sledehonden aan het werk’. Werk uit de serie “Because of the dog”.

Februari 2016:

Nieuw schilderij van Jeroen Bosch ontdekt 

Onderzoekers hebben een nieuw schilderij ontdekt van de laat middeleeuwse Brabantse kunstenaar Jheronimus (Jeroen) Bosch die leefde ongeveer tussen 1450 en 1516.

 

De verzoeking van Heilige Antonius - Jeroen Bosch

De verzoeking van Heilige Antonius – Jeroen Bosch

Het gaat om het doek ‘De verzoeking van de heilige Antonius’ dat in het bezit is van het Nelson-Atkins Museum of Art in de Amerikaanse stad Kansas City.

Dat maakte een team van negen internationale deskundigen van het Bosch Research and Conservation Project (BRCP) maandag bekend in Het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Zij hebben de afgelopen zes jaar wereldwijd het hele oeuvre van Bosch onderzocht en gedocumenteerd.

Met infraroodtechnieken hebben de onderzoekers ondertekeningen zichtbaar gemaakt op het paneeltje. ‘Deze ondertekeningen sluiten perfect aan bij wat op andere panelen uit het kernoeuvre van Bosch is aangetroffen.’

Op het paneeltje is de heilige Antonius te zien waarbij hij omringd wordt door aparte monstertjes, die karakteristiek zijn voor de Brabantse kunstenaar. ‘Het onder een trechter verscholen wezentje, het gedrocht met de vossenkop, het figuurtje met de lepelaarsbek, de varkenspoot op het drijvende tafelblad, de uit het water klauterende pad en de drijvende worst zijn alle terug te vinden in andere werken van de hand van Bosch.’

Voor meer info klik hier.

 

*-*-*

Januari 2016:

Hollands Naakten 

door Gaid Ombre en Quintalle Nix

“De ziel, de spirit van de geportretteerde vastleggen. Dat is wat de kunstenaar wil, dat is wat de fotograaf wil. Via een beeld wil je de essentie van je onderwerp vangen.

 

Sylvana Simons - hollandse naakten - haarlemsekunstschilders.nl

Sylvana Simons – hollandse naakten

De naakte waarheid vangen zoals jij hem ziet. Dat is heel persoonlijk, heel kwetsbaar en voelt heel naakt. Zeker als je op ‘latere leeftijd’ naar buiten treedt.”

Ombre en Nix vroegen bekende Nederlandse vrouwen om naakt model te staan. Iemand die bekend is leeft onder een vergrootglas. Dit vergrootglas zorgt ervoor dat het werk extra kwetsbaar en dus puur wordt. De geportretterde kan zich niet hullen in anonimiteit en gaat dus extreem met de billen bloot. Enkele modellen zijn: Barbara Barend (sportjournalist en presentatrice), Sylvana Simons (presentatrice) en Isa Hoes (actrice / schrijfster).

Sterke, zelfbewuste vrouwen mee. Vrouwen met een boodschap. “Hier sta ik voor. Dit ben ik. Kijk naar mij, dan kijk ik naar jou.” De schoonheid van ervaring, body and soul gevangen. Dat was het ultieme doel.

Trots en dankbaar zijn Ombre en Nix. Door de vrouwen die meedoen, door het resultaat van een jaar hard werken. De kunstwerken die het duo heeft gemaakt zullen in januari 2016 tijdens een expositie in Amsterdam, 5 weken geëxposeerd worden.

Naast de foto’s van Quintalle Nix en de schilderijen van Gaïd Ombre zal ook het bijbehorende kunstboek gepresenteerd worden. Naast het werk van de expositie staan er extra foto’s in. Teksten van Frieda Mulisch geven inzicht hoe de meisjes van toen, geworden zijn tot de vrouwen van nu. Ronald Giphart schrijft op geheel eigen wijze het voorwoord.

De modellen zijn:

Alwien Tulner – actrice
Anke Engels – actrice / theatermaker
Anouk van Nes – actrice/cabaretier
Barbara Barend – sportjournalist / presentatrice
Dolores Leewin – presentatrice /actrice
Farida van den Stoom – actrice / cabaretier
Frieda Mulisch – schrijfster
Isa Hoes – actrice / schrijfster
Jasmine Sendar – actrice
Marian Mudder – actrice / schrijfster
Marion Pauw – schrijfster
Saskia Temmink – actrice
Sylvana Simons – presentatrice
Willemijn van der Ree – actrice

Voor meer info: http://bit.ly/Hollandse_Naakten

 

*-*-*

December 2015:

Het oude jaar wordt uitgeluid 

Het jaar 2015 zit er bijna weer op. Tijd om even over de schouder heen te kijken en vooral ook naar de toekomst! HaarlemseKunstschilders.nl wenst alle alle kunstenaars, kunstliefhebbers en bovenal onze alle 1.400 Facebook-volgers een schilderachtig 2016 toe!

 

 

de beste wensen

De beste wensen

 

November 2015:

Korting en gratis attentie t.w.v. bijna € 20,00 

Via HaarlemseKunstschilders.nl: korting en kado t.w.v. bijna € 20,00 op de kunstbeurzen in Ahoy Rotterdam

Als volger van HaarlemseKunstschilders.nl op Facebook en bezoeker van onze website, ontvangt u € 4,00 korting op de entree én ontvangt u een leuke attentie ter waarde van bijna € 15,00!

 

Nationale Kunstdagen Ahoy

Nationale Kunstdagen Ahoy

De prijs voor een passe-partout is aan de kassa € 19,00 terwijl u deze hier kunt aanschaffen voor slechts € 15,-.

Op zaterdag 14 en zondag 15 november in Ahoy, Rotterdam, vinden er drie bijzondere kunstbeurzen tegelijk plaatsvinden in Ahoy Rotterdam. Dit maakt het voor u mogelijk om op 1 locatie meer dan 2.000 kunstwerken te bewonderen en tegelijk kennis te maken met de makers ervan. Circa 300 (!) kunstenaars tonen hun mooiste werken. Nooit eerder had u in Nederland de kans op deze unieke ervaring.

Elke kunstbeurs heeft zijn eigen identiteit. Zo ziet u op de NOW Art Fair basaal gepresenteerde kunst met een zeer grote variëteit van circa 80 Nederlandse kunstenaars. Op de Nationale Kunstdagen wordt kunst gepresenteerd door meer dan 150 kunstenaars die het hoogst werden gewaardeerd op bij de Nationale Kunstdagen aangesloten regionale kunstbeurzen. En op de EuropArtFair tonen meer dan 65 kunstenaars uit meer dan tien Europese landen hun kunst. Op de website van elke kunstbeurs vindt u de namen van de exposerende kunstenaars.

De drie kunstbeurzen vinden plaats op zaterdag 14 en zondag 15 november in Ahoy, Rotterdam. Op beide dagen zijn de drie beurzen geopend van 11.00 tot 17.30 uur. U kunt elke beurs afzonderlijk bezoeken, maar u krijgt met een passe-partout voordelig toegang tot alle drie de beurzen.

U bestelt de passe-partout met uw korting via: http://bit.ly/deze-ticketshop. Als u de kortingscode EMAG20 invult, krijgt u de passe-partout voor slechts € 15,- dus met € 4,00 korting! Inclusief leuke attentie ter waarde van € 14,90, die u direct bij de kassa overhandigd krijgt.

*-*-*

Oktober 2015:

Magnum Contact Sheets in FOAM

Magnum Contact Sheets toont de magie rond het allesomvattende ‘beslissende moment’ en het ontstaan van iconische beelden. Deze tentoonstelling geeft aan de hand van originele contactvellen inzicht in het werkproces van ’s werelds beroemdste journalistieke fotografen.

 

Magnum Contact Sheets

Magnum Contact Sheets

De tentoonstelling bevat 60 contactvellen en bijbehorende single images en biedt een chronologisch overzicht van markante historische momenten vanaf de jaren 30 tot 2010. Er is werk te zien van de hand van vermaarde fotografen als Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, David „Chim“ Seymour, Werner Bischof, George Rodger, Elliott Erwitt, Martin Parr, Jim Goldberg, Trent Parke, Paolo Pellegrin en Alec Soth.

Met Contact Sheets toont het legendarische (in 1947 opgerichte) agentschap Magnum Photos voor het eerst de omstandigheden waarin de beelden van deze fotografen tot stand kwamen. Niet alleen de momenten vóór en net na het maken van die ene iconische foto zijn te zien, maar ook de aantekeningen van de fotograaf die het beslissende moment op het vel markeerden, vaak lang nadat de foto was geschoten.

bit.ly/Magnum-Foam

*-*-*

 

September 2015:

 

Kans op gratis kaarten Amsterdam Drawing 2015 !

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 september 2015 beleeft Amsterdam de vierde editie van de jaarlijkse kunstbeurs voor gouaches, aquarellen, houtskool- en pen-, olieverf-  of inktwerken op papier.

Amsterdam Drawing is het podium voor de beste galeries uit de hele wereld om werk van jong talent en internationaal gevestigde kunstenaars te laten zien.

 

Amsterdam Drawing 2015

Amsterdam Drawing 2015

Vijftig Nederlandse en internationale galeries worden voor Amsterdam Drawing 2015 uitgenodigd. De locatie is, net als voorgaande jaren, een tijdelijk paviljoen op de NDSM-Werf aan het IJ in Amsterdam-Noord.”

Het is mogelijk om gratis naar Amsterdam Drawing 2015 door de Win-actie op facebook. Surf naar http://bit.ly/WinActieAmsterdamDrawing2015 en maak kans op 5 x 2 toegangskaarten!

(Wilt u dat wij deze acties kunnen blijven aanbieden? Steun ons dan gratis via: http://bit.ly/SteunKunst)

*-*-*

Het Rijksmuseum wil twee Rembrandts kopen

Het Rijksmuseum in Amsterdam is van plan om twee schilderijen van Rembrandt te kopen. De doeken zijn in het bezit van de Franse familie Rothschild die de portretten te koop heeft gezet. Het zijn de huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit. De meesterwerken werden in 1634 geschilderd en kosten samen 160 miljoen euro.

 

Maerten Soolmans door Rembrandt - HaarlemseKunstschilders.nl

Maerten Soolmans door Rembrandt

Directeur Pijbes verwacht dat dat enorme bedrag bijeen wordt gebracht. Verder wilde hij daarover nog niets zeggen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal geen bijdrage leveren, zegt een woordvoerder.

“De jonge Rembrandt was ten tijde van deze werken net vanuit Leiden naar Amsterdam gekomen om de elite vast te leggen in portretten. Hij heeft dit jonge stel op fenomenale wijze ten voeten uit, zoals dat in de kunst heet, vastgelegd,” zei Pijbes.

De schilderijen werden in 1877 door de adellijke regentenfamilie Van Loon verkocht aan de familie Rothschild. De huwelijksportretten werden van de hand gedaan omdat de totale erfenis voor de tien erfgenamen tegenviel. Het is onduidelijk hoeveel ze destijds voor de twee Rembrandts kregen.

Pijbes: “Er is destijds heel veel naar het buitenland gegaan en af en toe komen die werken op de markt. Als Rijksmuseum is het dan zaak in beweging te komen om de stukken op serieuze wijze proberen terug te krijgen.”

*-*-*

 

Augustus 2015:

Palace in Wonderland

Net als in het sprookje Alice In Wonderland is de natuur van Paleis Soestdijk het decor voor ongewone zaken. Die ‘ongewone zaken’ zijn de kunstwerken uit de tentoonstelling Palace In Wonderland. Niet de dieren die Alice ontmoet maar de kunstwerken zijn hier de vreemde eend in de bijt.

 

Palace in Wonderland

Palace in Wondeland

Het is een vermakelijke expositie voor jong en oud. Zeven kunstenaars maakten op uitnodiging van gastcuratoren Wout Hoogendijk en Anne Reenders een tijdelijk werk voor deze voormalige residentie van Bernhard en Juliana, waarvan de prachtige landschapstuin van architect Zocher nog in oorspronkelijke staat verkeert. Het aantal werken en de omvang van de tuin zorgen ervoor dat  de kunstwerken niet met elkaar interfereren: ze krijgen volop de ruimte.

Hoewel elk werk zijn eigen verhaal vertelt is er een rode draad in de uitvoering te ontdekken. Die is te typeren als een soort aangename luchtigheid. De kunstenaars drukken zich vaak uit in de beeldtaal van tuin en natuur en zoeken het niet ingewikkeld ver daarbuiten. In andere gevallen is de ingreep puristisch, er is gezocht naar eenvoud zonder te veel afleiding. Voor meer info: http://bit.ly/PaleisSoestdijk

*-*-*

 

Juli 2015:

Kleine Mesdag

Hendrik Willem Mesdag, de 19e-eeuwse schilder, is vooral bekend van het enorme cilindervormige schilderij Panorama Mesdag. Maar hij kon ook klein schilderen, blijkt nu. In het Nationaal Archief in Den Haag is een tot nu toe onbekende aquarel gevonden van vijf bij drie centimeter.

 

kleine mesdag

Kleine Mesdag

‘Het is een klein aquarelletje, heel klein’, zegt directeur Irene Gerrits van het Nationaal Archief over het schilderijtje dat werd gevonden.

De kleine Mesdag is gevonden door een medewerker van het Nationaal Archief. Die was op zoek naar een kunstwerk om tentoon te stellen ter gelegenheid van de sterfdag van de schilder op 10 juli. Dan is het precies honderd jaar geleden dat hij overleed. “We waren erg verrast toen we het vonden”, zegt directeur Irene Gerrits.

Op de aquarel is een rivier te zien met een boot. “Het is een prachtig schilderijtje, maar wat het helemaal bijzonder maakt, is dat er een klein liefdesgedichtje achterop staat. Dat gedichtje was voor zijn verloofde, Sientje van Houten. De boodschap van het gedichtje is de volgende: elke keer als je naar dit schilderijtje kijkt, zal je aan me denken.”

*-*-*

 

Juni 2015:

Actie SteunKunst

Natuurlijk gaat het nieuws op deze site deze maand over de actie SteunKunst. Want de hele maand juni vraagt HaarlemseKunstschilders.nl steun voor kunst.

Kunst heeft het moeilijk, zeker in tijden van crisis. Elke hulp is daarom welkom.

 

HaarlemseKunstschilders.nl vraagt u steun om zo gratis collecties aan een groot publiek te kunnen blijven tonen.

Help ons, en doe mee! Het enige dat u hoeft te doen is twee maal een muisklik geven op de juiste knop! Start hier met uw eerste klik!: http://bit.ly/SteunKunst, op de pagina waar u uit komt, scrollt u helemaal naar beneden en u klikt op de advertentie die u dan ziet. Dank voor u hulp! Wij hebben u steun nodig!

SteunKunst hier: SteunKunst

*-*-*

 

Mei 2015:

Kunst Art Amsterdam – RAI

De KunstRAI is een brede, nationale kunstbeurs voor hedendaagse autonome en toegepast kunst: een publieksbeurs met ruim 60 deelnemers die de diversiteit, kwaliteit en pluriformiteit van het rijke Nederlandse aanbod van beeldende kunst, vormgeving en design weerspiegelt.

Culturetrip.com heeft de KunstRAI in 2014 uitgeroepen tot het tweede evenement van Amsterdam op het gebied van kunst en cultuur.

 
Kunst RAI

Kunst RAI

 

Raw-Edge stands zorgen voor verrassing op de beurs en Solostands voor de nodige verdieping.

Een selectiecommissie bestaande uit Piet de Jonge, oud (hoofd-) conservator van het Van Abbe Museum, Museum Kröller-Müller en Museum Boijmans Van Beuningen; Peter Fransman, Directeur Museum Het Domein in Sittard en Harry Tupan, Conservator Hedendaagse Kunst Drents Museum, beoordeelt de deelnemers op kwaliteit en professionaliteit.

De legendarische grafisch ontwerper Anthon Beeke, die van 1994 t/m 2002 de bekende serie affiches voor de KunstRAI ontwierp, tekent sinds 2012 opnieuw voor het ontwerp. Elk jaar wordt het gezicht van een spraakmakend persoon in het affiche verwerkt.

Lees hier alle vedere info: http://bit.ly/1GT3Mh0

*-*-*

April 2015:

Vrouwen Power, powervrouw

Zondag 5 April opent in Utrecht bij Grachtengalerie op Oudegracht 185 de expositie Vrouwen Power van Elseline Boks Luttinkhuizen. De kunstenares zegt over haar werk op deze expositie:

“Toen ik gevraagd werd ben ik gaan nadenken wat voor beeld ik zou gaan maken en kwam op het idee om ‘n powervrouw uit te beelden. Eigenlijk is iedere vrouw ‘n powervrouw, want allemaal zijn we druk met van alles. Maar het symbool van alle drukte is toch…..de telefoon en de grote tas waarin we van alles meeslepen.”

Vanaf 14.00 is de Galerie open en om 15.00 is de officieële opening.

Bekijk hier de online expositie van Elseline Boks Luttinkhuizen op onze site: http://bit.ly/ElselineBoksLuttinkhuizen

 

 

 
Vrouwen Power - powervrouw

Vrouwen Power – powervrouw

 

*-*-*

Maart 2015:

Cohen’s Choice

Binnenkort verschijnt een voor Nederland uniek kunstboek: Cohen’s Choice. Uniek is het boek door het extra grote formaat, de bijzondere selectie van hedendaagse kunst en de strikt gelimiteerde oplage. Elk exemplaar is genummerd en 200 exemplaren zijn genummerd en gesigneerd door de 47 kunstenaars van wie werken zijn opgenomen.

 

 
cohen's choice

cohen’s choice

 

*-*-*

Februari 2015:

Late Rembrandt

Een van de allergrootste schilders van ons land aller tijden, is onmiskenbaar Rembrandt van Rijn. Het Rijksmuseum eert hem door een groots overzicht te tonen van zijn late werk. Een buitenkans om meer dan honderd van Rembrandts schilderijen en tekeningen te zien.

 

Voor het eerst is een tentoonstelling gewijd aan het late werk van Rembrandt. Meer dan 100 schilderijen, tekeningen en prenten die Rembrandt in de laatste periode van zijn leven maakte zijn te zien, afkomstig uit musea en privé-verzamelingen wereldwijd. Het Rijksmuseum presenteert met Late Rembrandt een grootse tentoonstelling die je maar eens in je leven kunt meemaken! Te zien van 12 februari t/m 17 mei 2015 in het Rijksmuseum Amsterdam. Toegangsprijs: €25,-

 

Late Rembrandt

 

*-*-*

Januari 2015:

Realisme

In de Passenger Terminal Amsterdam wordt van 15 tot en met 18 januari voor de twaalfde keer de kunstbeurs REALISME gehouden, de enige kunstbeurs waar uitsluitend hedendaagse figuratieve kunst te zien is.

 

Maar liefst 30 gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst

 
Realisme Amsterdam de beurs voor hedendaagse figuratie - HaarlemseKunstschilders.nl

Realisme Amsterdam

 

Er is zowel werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten, als van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft.

Zie voor meer informatie over de beurs http://bit.ly/Realisme.

*-*-*

 

December 2014:

 

Breitner in Amsterdam

‘Wat een beweging, wat een kleur!’, merkte George Hendrik Breitner (1857-1923) op toen hij in Amsterdam naar bouwvakkers stond te kijken. De uitgebreide stadsvernieuwing en het leven op straat waren voor de schilder een grote inspiratiebron. Aan zijn schilderijen gingen talloze schetsen en foto’s vooraf. Deze zijn nu te zien in het Stadsarchief in Amsterdam, soms in combinatie met het geschilderde resultaat.

 

Breitner in Amsterdam

Breitner in Amsterdam

De schetsen tonen goed Breitners snelle, trefzekere observaties: van voorbijgangers, een straatje of een gevel. Bijzonder leuk zijn Amsterdamse filmbeelden uit 1900-1920, evenals Breitners Gezicht op de Dam (1895-98) in het Amsterdam Museum nu voorzien van geluidsreconstructies. Het is alsof Breitner elk moment in het straatbeeld kan opduiken.

In samenwerking met het Rijksmuseum presenteert het Stadsarchief nieuw onderzoek naar het Amsterdam van G.H. Breitner. Centraal staan ruim 100 weinig bekende schetsboekjes waarin Breitner vrijwel dagelijks tekende. Samen met de schilderijen, aquarellen en foto’s op deze tentoonstelling geven de schetsen een fascinerend beeld van Amsterdam rond 1900. De bezoeker ziet de plaatsen waar Breitner zijn schetsen maakte, waar hij fotografeerde en hoe hij in zijn schilderijen het licht en de sfeer van Amsterdam wist vast te leggen. Werken uit de collecties van het Rijksmuseum en het Stadsarchief worden aangevuld met bruiklenen van andere musea en particuliere verzamelaars, waarvan sommige zelden eerder aan het publiek zijn getoond.

Meer info: http://stadsarchief.amsterdam.nl/

*-*-*

 

 

november 2014:

 

Nationale Kunstweek 2014

Iedereen die van beeldende kunst houdt, kan tijdens de jaarlijkse Nationale Kunstweek van 1 tot en met 9 november met volle teugen genieten. Deelnemers aan de Kunstweek bieden kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen aan, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten. De Kunstweek is in het hele land te beleven bij een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten.

 

nationale kunstdagen 2014

nationale kunstdagen 2014 

Tijdens de Kunstweek is de vijfde editie van de Nationale Kunstdagen met meer dan 100 exposerende Nederlandse kunstenaars, die samen circa 700 van hun mooiste werken tonen. En het zijn niet zomaar 100 kunstenaars. De exposerende kunstenaars zijn eerder bij andere kunstbeurzen gekozen als meest gewaardeerde kunstenaars. Onder de geëxposeerde werken zijn veel figuratieve en abstracte schilderijen en ook beelden worden geëxposeerd. De meeste werken zijn tegen vriendelijke prijzen rechtstreeks van de kunstenaars te koop.

Zie voor alle informatie http://bit.ly/1xIUUam

*-*-*

 

 

oktober 2014:

 

Man beoordeelt kunst anders dan vrouw

Mannen beoordelen kunst anders dan vrouwen. Mannen hechten meer aan de achtergrond en authenticiteit van de kunstenaar, terwijl vrouwen zich meer richten op het kunstwerk zelf. Dat melden Amerikaanse psychologen in het tijdschrift Psychology & Marketing. Ze vroegen 518 vrijwilligers naar hun mening over twee voor hen onbekende schilderijen, met daarbij verzonnen biografieën van de betreffende kunstenaars. Lees hier meer over: http://bit.ly/ZALvXg

 
yin yang

 

*-*-*

 

september 2014:

 

Paul Dekker exposeert online

Paul Dikker is een onafhankelijk, internationaal werkend beeldend kunstenaar. Hij schildert in Nederland en in Noorwegen en exposeerde zijn werk in Nederland, België, Duitsland en Noorwegen. Vanaf september exposeert Paul Dekker een deel van zijn werk op HaarlemseKunstschilders.nl. Bekijk zijn werk hier: http://bit.ly/PaulDikker

 
Paul Dikker - Demee

Paul Dikker

 

*-*-*

 

augustus 2014:

 

Annual Dutch Art Fair 2014

Volgende maand is de vierde editie van de grootste, mooiste en belangrijkste Nederlandse kunstbeurs waar kunstenaars zelf hun werk kunnen exposeren en verkopen. Ruim 200 kunstenaars uit zeven Europese landen en daarbuiten zoals China, tonen op 27 en 28 september in het World Fashion Centre / Beursplaza in Amsterdam circa 1.700 prachtige kunstwerken.

U kunt nu* uw toegangskaarten bestellen met € 6,50 korting, klik hiervoor http://bit.ly/1sbkyFL

 

* zo lang actie loopt

adaf - nationale kunstbeurs 2014

adaf – nationale kunstbeurs 2014

 

*-*-*

 

juli 2014:

 

HaarlemseKunstschilders.nl toont werk van Hans van der Lieuw

De hele zomer en komende winter toont HaarlemseKunstschilders.nl. opnieuw kunst van Hans van der Lieuw. Hans doorliep na de middelbare school de toenmalige Kunstnijverheidsschool in Amsterdam. In de daarop volgende jaren liep Hans vele stages bij verschillende gerenommeerde schilders in het buitenland. Op de pagina: “Online expositie als gast” is werk van de Hans te bewonderen.

Hans van der Lieuw

Hans van der Lieuw

 

*-*-*

 

juni 2014:

 

Joop Huisman exposeert bij HaarlemseKunstschilders.nl  

HaarlemseKunstschilders.nl. toont opnieuw werk van Joop Huisman. Joop Huisman woont in Ruurlo en is een autodidactisch kunstschilder die voornamelijk realistisch schildert maar ook uitstapjes maakt naar het abstracte. Op de pagina: “Online expositie als gast” is werk van de kunstenaar te zien.

Joop Huisman

Joop Huisman

 

*-*-*

mei 2014:

 

Tijdelijk nieuwe etsen in de collectie

HaarlemseKunstschilders.nl. mag voor een bepaalde periode een aantal mooie etsen van Poppe Damave tonen. De etsen zijn opgenomen in de hoofdcollectie en zijn varianten van reeds aanwezige kunstwerken. Een extra mooie aanvulling en de moeite waard om te bezichtigen!

etsen poppe damave

Poppe Damave

 

*-*-*

 

april 2014:

 

Verkiezing Kunstenaar van het jaar 2015

De eerste ronde van de twaalfde editie van de Verkiezing Kunstenaar van het jaar start weer. De verkiezing is met de jaren een begrip en referentie geworden in binnen- en buitenland. De komende maanden dragen de circa honderd panelleden hun meest gewaardeerde beeldend kunstenaars voor nominatie voor. Op 1 juli worden de negentig kunstenaars die de meeste voordrachten kregen en daardoor genomineerd zijn, bekend gemaakt. Dan start de eerste publieksronde. In die ronde van de verkiezing kunt u stemmen op een van de 90 genomineerde kunstenaars en zelf ook een kunstenaar voordragen.
Klik hier voor meer informatie over de verkiezing.

Verkiezing 2015Verkiezing 2015

 

*-*-*

 

 

maart 2014:

 

Met korting naar Regionale Kunstdagen

In maart heeft u de kans om nog 2 Regionale Kunstdagen te bezoeken: zondag 16 maart in Breda en de 30ste in Eindhoven. Op elke Regionale kunstdag zijn meer dan 100 werken te zien en te koop van Nederlandse kunstenaars.

De Regionale Kunstdagen kenmerken zich door hun exposities met een groot aantal kunstwerken, telkens andere Nederlandse kunstenaars en een uitdagende verkiezing.

Wilt u een van de Kunstdagen bezoeken? Klik dan hier voor alle informatie en toegangskaarten met korting.

regionale kunstdagen

Regionale kunstdagen

 

*-*-*

 

5 maart2014:

 

ZomerExpo 2014

ZomerExpo is de grootste verkooptentoonstelling in een museum die samengesteld is door open inschrijving. Het jaarlijks evenement is een fantastische barometer van wisselende artistieke smaken.

Deelnemen aan de ZomerExpo is de manier om kunstwerken onder het licht te brengen bij bekende galeriehouders, curatoren en de museum wereld. Iedereen mag mee doen!

Locatie: Gemeentemuseum Den Haag

Wanneer: 29 mei – 31 augustus

Bekijk hier alle info: http://bit.ly/1casiRF

ZomerExpo 2014

ZomerExpo 2014

*-*-*

27 februari2014:

 

kunstboek cadeau

Als vriend van Stichting Kunstweek geeft u aan achter de promotie van beeldende kunst en Nederlandse beeldend kunstenaars te staan. Helpt u beeldende kunst en kunstenaars onder de aandacht te brengen van alle Nederlanders. En daarmee zijn de vrienden van groot belang voor realisatie van de doelstellingen van Stichting Kunstweek. Juist nu!

Vriend of Vriendin van Stichting Kunstweek. Zij genieten allerlei voorrechten. Zo krijgen zij elk jaar (kunst)boeken en andere cadeaus. Maar er is nog een goede reden om vriend(in) van Stichting Kunstweek te worden.

Voor slechts 70 euro per jaar krijgt u elk jaar cadeaus en aanbiedingen met een waarde van enkele honderden euro’s. Daarbij helpt u de Kunstweek met uw financiële bijdrage en uw morele steun. En als u nu vriend van de Kunstweek wordt en bij ‘aanleiding om vriend te worden’, ‘speciale actie nieuwsbrief-abonnees’ aankruist, ontvangt u niet 2, maar 4 boeken (samen ter waarde van 109,80 euro) als welkomstgeschenken.Bovendien krijgt u als Vriend alleen al dit jaar nog:

 

– gratis toegangskaarten voor de Regionale Kunstdagen in Den Bosch, Breda en Eindhoven– twee nummers van het tijdschrift Kunstoase
– speciale VIP-uitnodiging voor ADAF/ Dutch Annual Art Fair
– speciale uitnodiging voor Art The Hague
– korting op Kunstweek-deelnamepakketten
– gratis toegangskaarten Nationale Kunstdagen (R’dam)
– 50% korting op het Jaarboek Kunstenaars 2015
– de Ckaart waarmee u veel korting op kunst & cultuur krijgt.

 

klik hier voor meer informatie en uw aanmelding.

Kunstweek geschenk

Kunstweek geschenk

 

*-*-*

 

15 februari2014:

 

De Winnaars Expositie Nationale Kunstdagen 
Nog een dikke maand exposeren de vijf winnaars van de Nationale Kunstdagen (bepaald door de bezoekers en een vakjury uit 200 kunstenaars) in de Galeriet Kunst Interieur Kleur in het Historische Centrum van de stad Delden in Twente. U bent daar zeer welkom! Meer informatie vindt u op www.degaleriet.nl

Winnaars expositie nationale kunstdagen

Winnaars expositie nationale kunstdagen

*-*-*

 

6 januari 2014:

Realisme 14 
In de Passenger Terminal Amsterdam wordt van 16 tot en met 19 januari voor de elfde keer de kunstbeurs REALISME gehouden, de enige kunstbeurs waar uitsluitend hedendaagse figuratieve kunst te zien is. 30 gerenommeerde galerieën uit binnen- en buitenland tonen en verkopen er werk van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars die zich hebben toegelegd op de figuratie en het realisme in schilder- en beeldhouwkunst. Er is zowel werk te vinden van kunstenaars die al grote bekendheid genieten, als van jong talent dat de figuratieve kunst nieuwe impulsen geeft.
Realisme 14

Realisme 14

 

 

 

 

*-*-*

 

17 december 2013

 

De jaarlijkse kijk op kunst en cultuur: JA ART 
De nieuwe JA ART is verkrijgbaar! Het boek is een must-have voor iedere kunstliefhebber en een prachtig cadeau. In JA ART vindt u vooral, maar zeker niet uitsluitend, beeldend kunstenaars, fotografen, musea, kunstbeurzen en nog veel meer. In 2014 reflecteren zij op het thema ‘Contrast’, vanuit de perspectieven origineel, verrassend, mooi, ontroerend, indrukwekkend, brutaal en spraakmakend. Hierdoor is JA ART een verzameling van indrukwekkende beelden en boeiende verhalen. JA ART verrast en houdt vast, pagina na pagina. Het is jaarlijks het ideale Kerst- en verjaardagscadeau voor iedereen die zich graag laat verbazen door de pracht van kunst en cultuur! U bestelt JA ART 2014 gemakkelijk via www.JAART.nl.

 

*-*-*

 

5 december 2013
J.S. Ploem is op het Web bekend als digitaal kunstenaar. Hij is opgenomen in de lijst van kunstenaars van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie en toont vanaf vandaag zijn online gast-expositie op Haarlemse Kunstschilders NL. bekijk hem hier: http://bit.ly/1bkLEjT
 

 

*-*-*

3 december 2013

Erwin Olaf Kunstenaar van het jaar 2014
Na een spannende strijd, is de winnaar van de verkiezing Kunstenaar van het jaar 2014 gekozen. De nieuwe Kunstenaar van het jaar is Erwin Olaf. Degenen die hun stem uitbrachten, motiveren dat onder meer zo: “Al vele jaren toonaangevend fotograaf met geheel eigen en zeer unieke dus ook veel gekopieerde werkwijze. De vele kopieerders echter kunnen niet aan zijn kwaliteit en finesse tippen! Hij verdient het om als internationaal bekende en beroemde fotograaf op deze wijze waardering te krijgen van het wel erg superkritische Nederlandse publiek.”“Zijn fotoseries vind ik vaak ‘buitenaards’, of beter gezegd: iets wat buiten de werkelijkheid ligt, waardoor je even (kijkend naar een bepaalde foto) de waan van alledag vergeet, dat is kunst met een grote K.”
“Erwin Olaf zijn werk laat je denken, dromen, sidderen, slikken, knikken, staren, knipperen en vooral genieten, genieten en genieten.”
“Erwin Olaf is een veelzijdig kunstenaar, maar zijn fotowerk is beter dan goed, het is fenomenaal.”

 

*-*-*

 

22 november 2013

 
Kees Lans 
Vanaf vandaag is er een collectie te zien op HaarlemseKunstschilders.nl van Kees Lans (1919-2006) die gespecialiseerd was in landschappen, stads- en havengezichten, naakten, portretten en stillevens. Aan het einde van zijn actieve leven als kunstschilder maakte hij nog een complete ommezwaai naar het volledig abstracte. Bekijk hier zijn expositie: http://bit.ly/1bYSpb9
 

 

*-*-*

 

1 november 2013

 

Kunstenaar van het jaar 2014 

De laatste ronde in de 11de editie van de verkiezing Kunstenaar van het jaar is afgerond. Een record aantal stemmen is op de 8 finalisten uitgebracht. Wie sleept na Giovanni Dalessi de eretitel in de wacht? De volledige uitslag vindt u vanaf aanstaande zaterdag (de eerste dag van de Kunstweek) op www.kunstweek.nl.
 

*-*-*

 

7 oktober 2013

 

Yun Xie 

谢云 oftewel: Yun Xie werkt met keramiek en acryl of olieverf op canvas. De passie voor het maken van beelden en schilderijen komt voort uit herinneringen die meegenomen zijn uit China. Daar waar keramiek al een heel lange geschiedenis kent. Bekijk hier haar beeldenexpositie: http://bit.ly/17hbb7z
 

 

*-*-*

 

 

3 september 2013:

 

WIE WORDT KUNSTENAAR VAN HET JAAR 2014 ?
De wildcards zijn bekend… De afgelopen maanden heeft het publiek niet alleen gestemd op de genomineerde kunstenaars maar ook andere kunstenaars kunnen worden voorgedragen.De 25 kunstenaars die het meest zijn voorgedragen, zijn voorgelegd aan het panel dat nu stemt en bepaalt welke 10 kunstenaars extra in de Galerie van Hedendaagse Kunstenaars 2013 worden opgenomen, 5 daarvan komen zelfs in de halve finale. Als u hier klikt vindt u de namen van de 25 kunstenaars: http://bit.ly/1dDMHxGHoewel er geen kunstenaars meer kunnen worden voorgedragen, kan er nog wel gestemd worden op de 90 genomineerde kunstenaars. Heeft u al gestemd? De eerste publieksronde duurt nog twee weken… Doe mee met de elfde editie van de grootste verkiezing op het terrein van beeldende kunst in Nederland en breng uw stem uit.