Elseline Boks Luttikhuizen heeft haar opleiding gedaan aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Utrecht (nu: Hogeschool der Kunsten), afdeling modevormgeving. Daarna heeft zij haar Akte Tekenen behaald. In Antwerpen aan de Academie of Art, Restaurations and Decorations heeft Elseline de opleiding fresco schilderen gevolgd.

Naast gewerkt te hebben als illustratrice voor dagbladen en modezaken, heeft zij tevens vele schilderijen gemaakt in diverse technieken en onderwerpen: portretten, stillevens en fresco’s. Vervolgens is zij een nieuwe weg ingeslagen en bronzen beelden gaan maken, waarbij de ervaring als mode-illustratrice onontbeerlijk was.

Elseline Boks Luttikhuizen: ”Het spelen met houdingen en verhoudingen daagt uit om steeds andere ideeën uit te voeren. Ook de experimenten met de verschillende stoffen, stofuitdrukkingen en de valling van die stoffen om het lichaam inspireert en biedt iedere keer weer verrassende resultaten. Het is steeds boeiend om in het starre en stijve materiaal dat brons is, beweging en dynamiek uit te beelden. Het thema’s zijn vrijwel altijd: Vrijheid en Balans.”

Gegevens over de kunstwerken van Elseline Boks Luttikhuizen vindt u in de Overzichtlijst Virtuele Beeldentuin.

Wilt u zelf een online gast-expositie verzorgen? Klik dan hier.

Geverifieerd door MonsterInsights