‘050: Harry Balm: Beek in Bos in Wintertijd

€ 425,-

harry balm; beek in bos in wintertijd

Harry balm – Beek in bos in wintertijd

 


Nu de kou nog steeds in ons land is en er nog niet direct zicht is op veel warmte, staat deze week – nu het nog kan – in ‘kunstwerk uitgelicht’ een toepasselijk schilderij van Harry Balm centraal: Beek in Bos in Wintertijd. Zoals vaak geeft de aanblik van het kunstwerk van Balm een magisch aangezicht waar veel in te ontdekken valt en meer te zien is dan je in eerste instantie denkt te zien.

Het schilderij toont een bos met een heuvelachtig landschap. Op de voorgrond, aan de rechterkant, staan donkere dennenbomen in een besneeuwd landschap. Linksvoor ligt een waterplas wat waarschijnlijk een beek is. Hoewel de voorgrond donkerder is, is in het midden een licht waarneembaar zonder dat je de bron ziet. Dit maakt de kijker nieuwsgierig wat dit zou kunnen zijn.

De spanning wordt nog meer opgebouwd doordat dieper in het schilderij en nog een licht lijkt te schijnen en er een vermoede ontstaat dat de zon opkomend of onder gaat. Dit licht gloort door de wolken en bomen heen, wat het magisch effect in het schilderij versterkt.

Het schilderij wordt gecompleteerd door 2 witte vogels die rondom de beek vliegen, hoewel ze meer lijken te zweven. De aquarel van 38 centimeter bij 28 centimeter is linksonder gesigneerd.

Voor meer werk van Harry Balm, klik dan hier.

Interesse om zelf met een kunstwerk in deze rubriek te staan? Klik hier!

Geverifieerd door MonsterInsights