‘062: Poppe Damave: Havenzicht, Andratx – Spanje

€ 199,-

poppe damave, andraitz, haarlemse kunstschilders.nl

Poppe damave – Andraitz

 Deze week in ‘kunstwerk uitgelicht’ werk van Poppe Damave van meer dan 40 jaar oud. Op de achtergrond is de lucht lichter van kleur waaronder de kenmerkende berg van Andratx zichtbaar is. De kunstenaar heeft de bergrij met aquarel techniek tuquois gemaakt zodat afstand en diepte in het schilderij brengt.

Op de voorgrond ziet men de pier en de haven van de Spaanse Havenstad. De kleine vissersbootjes liggen aangemeerd en Damave heeft de verschillende bootjes met gekleurd krijt accentueert waardoor het oog als eerste hiernaar toe trekt en het evenwicht in het schilderij meer op rechts ligt.

Ook de gebouwen dieper in het schilderij zijn met krijt aangestipt zodat er een goede balans ontstaat tussen de verschillende kleurschakeringen. Links op de pier vallen als men goed kijkt de lantaarnpalen en vuurtoren  op.

Het kunstwerk is opgesteld met gecombineerde technieken van aquarel, houtskool en krijt, heeft afmetingen van 15 centimeter bij 10 centimeter en is linksonder door de kunstenaar gesigneerd. Naast de naam staat “Andratx ‘72 SP”.

Voor meer werk van Poppe Damave, klik dan hier.

Interesse om zelf met een kunstwerk in deze rubriek te staan? Klik hier!

Geverifieerd door MonsterInsights