‘064:  Poppe Damave: Vauxhall, London’ 

 € 199,-

Poppe Damave - haarlemsekunstschilders.nl Vauxhall

Poppe Damave – Vauxhall

 

Deze week in kunstwerk uitgelicht een aquarel van Poppe Damave. Het beeld dat de kunstschilder hier voorspiegelt is een aantrekkelijk zicht op Vauxhall, het drukke station van de National Rail en de metro van Londen, aan de Victoria Line. Om de hoek ligt Vauxhall Bridge dat toegang biedt tot het centrum van Londen.

De aquarel geeft in een blauw turquoise laag de gebouwenrij weer die kenmerkend is voor deze zuidelijke Londense wijk. Deze gloed geeft het kunstwerk iets magisch en geeft het een sfeer mee van een koude winterdag vroege in de ochtend of avond, tijdens de schemering. Het kleine aantal mensen dat voor het gewoonlijk drukke station aanwezig is, lijkt dit te bevestigen.

De weg die voor Vauxhall loopt is Wandsworth Road. De blik op Vauxhall wordt bezien vanaf South Lambeth place waar de kunstschilder zijn werk heeft vervaardigd. Hieronder is zichtbaar hoe het aanblik met de nieuwe metrolijn bijna futuristische aandoet, terwijl het kunstwerk een romantisch beeld weergeeft van hoe het er ongeveer vijftig jaar geleden uitgezien heeft.

Om meer kunstwerken te zien van Poppe Damave, klik dan hier.

 

Geverifieerd door MonsterInsights