117: Poppe Damave: Nador Marokko

€ 225,-

Nador Marokko Poppe Damave

Poppe Damave – Nador Marokko

 


Deze week in ‘kunstwerk uitgelicht’ de stad Nador uit Marokko weergegeven door Poppe Damave. Deze krijttekening is voornamelijk in turquoise opgezet. De turquoise setting accentueert een zonnige plaats met op de achtergrond een wazig berglandschap. Hiervoor staat een wit huis met daarnaast, in kleur, verschillende soorten bijgebouwtjes die kenmerkend zijn voor de oosterse omgeving.

Als men meer naar links kijkt, op dezelfde hoogte, zijn struiken met blauw, groen en rode tinten waar te nemen met hiernaast een heuse palmboom. Voor dit tafereel worden witte figuren zichtbaar die onmiskenbaar traditionele Marokkaanse djellaba’s dragen.

Op de voorgrond ligt een boot met gestreken zeilen in een haventje. Het witte krijt hiervoor doet aan een kabbelend water denken. De boot en de palmboom zijn geaccentueerd met pen zodat deze twee elementen goed opvallen. Men zou bijna kunnen zeggen dat deze accenten noodzakelijk zijn in het 19 centimeter bij 11 centimeter kleine kunstwerk omdat door het krijt de figuren bijna abstract lijken.

De krijttekening is rechtsonder gesigneerd en linksonder staat Nador, Marocco als titel. Opvallend detail is dat Marokko nog in de oude spelling met twee c’s is gespeld.

Om meer kunstwerken te zien van Poppe Damave, klik dan hier.

Geverifieerd door MonsterInsights