‘ ‘129: Poppe Damave: Londen’’

€ 249,-

poppe damave - londen

Poppe damave – Londen

 Deze week in ‘kunstwerk uitgelicht’ een zicht op Londen volgens Poppe Damave, maar niet bekeken vanuit een alledaagse hoek.

Het werk is vervaardigd op blauw materiaal dat fungeert als achtergrond en wat een fraai effect geeft op het geheel. De afbeelding laat een minder bekend stuk in Londen zien. Waar in de stad het het trafreel is, is dan ook niet geheel duidelijk.

De afbeelding maakt een pand zichtbaar met voornamelijk ramen en deuren waarvan de meeste half gebogen bovenposten hebben. Achter de ramen is het donker. Het pand is opgezet in houtskool maar ingekleurd met paarse, rose en blauwe aquareltinten. Gecombineerd met de blauwe achtergrond geeft het de indruk dat het zonsop- of ondergang is.

Achter het in het oogspringende gebouw zijn nog net de punten zichtbaar van iets dat op een typisch Engelse kerk lijkt. Rechts ervan staat een werkloze hijskraan. Het gebouw staat alleen en als de kerk er niet stond, zou men kunnen denken dat het in een industrieterrein staat.

Als men beter kijkt dan wordt zichtbaar dat het geheel aan een waterkant staat. Vlak voor het pand ligt of vaart dan ook een boot met hierop ‘iets’ dat op schipper zou kunnen duiden. Op de voorgrond vaart een kleiner bootje voorbij. Beide schepen laten een lichte schaduw achter op het water.

Het markante kunstwerk is 17 centimeter bij 12 centimeter en is linksonder gesigneerd. Rechtsonder is door de kunstenaar de plaats ‘Londen’ geschreven.

Om meer kunstwerken te zien van Poppe Damave, klik dan hier.

Geverifieerd door MonsterInsights