134: Poppe Damave: Vissersbootjes

€ 249,-

Poppe Damave Vissersbootjes aquarel

Poppe Damave – Vissersbootjes (aquarel)

 


Deze week in ‘kunstwerk uitgelicht’ een uitzonderlijk werk van Poppe Damave: “Vissersbootjes”. Dit werkelijk prachtige werk is niet alleen uitzonderlijk vanwege zijn schoonheid maar is verschillend van de werk dat we van Poppe Damave gewend zijn.

De aquarel kenmerkt zich ten eerste door zijn eenvoud. Er liggen twee vissersbootjes op het strand. Daar waar Damave meestal het beeld compleet en afmaakt met achtergronden, heeft hij zich nu beperkt door alleen deze bootjes. Dit maakt het werk bijna abstract voor zijn doen.

Daarnaast gebruikt de schilder voor deze aquarel eigenlijk maar twee kleuren, turquoise en wit. Dit versterkt het abstracte gevoel en geeft dit eenvoudige beeld bijna een magisch aanblik. Met de aanpak die Damave in dit werk hanteert, laat de kunstenaar een verrassende andere kant van zichzelf zien.

Deze aquarel van 26 centimeter bij 24 centimeter mag verfrissend en waarlijk een unicum genoemd worden in het oeuvre van de schilder. Het werk is linksonder gesigneerd en rechtsonder staat de plaatsnaam Andratz gemeld.

Om meer kunstwerken te zien van Poppe Damave, klik hier.

Geverifieerd door MonsterInsights