Poppe Damave * Roelof Klein * Wim Steijn Ruud Cornelisse * Michael Rieu * Frans Schoorl * Frans Verpoorten * Harry Balm * Jan Korthals * Henk Ames *

 

harry balm

Harry Balm

Harry Balm (1940 – )

 

Harry Balm:

Harry Balm begon in 1975 met de Gallery der Groten. Balm schilderde met gouache verf scènes met beroemde figuren uit de wereldgeschiedenis, maar dan wel met een Duck uiterlijk. In het weekblad Donald Duck werd bij de plaat een korte uitleg (met een knipoog) gegeven over de afgebeelde figuur.De graficus en Haarlemse kunstschilder Harry Balm trad in 1955 in dienst bij uitgeverij De Spaarnestad in Haarlem als illustrator op de tekenafdeling. Na een fusie met de Geïllustreerde Pers in 1972 werd hij aangesteld als vormgever van de Disneybladen waaronder de Donald Duck.

In 1981 maakte Balm zijn eigen Duck versie van het bekende kunstwerk De Nachtwacht: De Duckwacht, compleet met het hondje Pluto. Voor Donald Duck illustreerde hij ook Koning Arthur en de Ridders van de Tafelronde, De Vliegende Hollander en vele andere verhalen. Verder maakte Harry Balm biografische strips zoals: Marco Polo en Lawrence van Arabie. Harry Balm heeft altijd kunstwerken vervaardigd in neo-romantische stijl, welke in het verleden te zien waren bij Kunst Zij Ons Doel, de Kunstlijn en talloze eenmanstentoonstellingen.

Bekijk de kunstwerken van Harry Balm in de collectie van Haarlemse Kunstschilders.nl

 

Geverifieerd door MonsterInsights