Poppe Damave * Roelof Klein * Wim Steijn Ruud Cornelisse * Michael Rieu * Frans Schoorl * Frans Verpoorten * Harry Balm * Jan Korthals * Henk Ames *                                             

henk ames

Henk Ames

 

                                                        

Henk Ames:

Henk Ames heeft 30 jaar tekenles en handvaardigheid gegeven aan o.m. het Amsterdams lyceum, gymnasium Felisenum in Velsen en het 1ste Christelijke lyceum in Haarlem. Naast het les geven heeft Henk Ames vele zowel figuratieve als abstracte kunstwerken gemaakt. Hij is lid van Haarlemse kunstenaarsvereniging “Kunst Zij Ons Doel” en van de Amsterdamse kunstenaarsvereniging “Sint Lucas”.

 

Van 1959 tot 1969 is hij directeur geweest van opleidingsinstituut “Hendriks” voor tekenleraren. Een paar jaar eerder ontwerpt Henk Ames een glas in lood raam voor het “Huis met het Blauwe Dak” in  Wassenaar. Hij heeft in vele steden geëxposeerd: Haarlem, Apeldoorn, Beverwijk, Velsen (Felison) Bussum (´t Spant), Amsterdam, Overveen (gemeentehuis) Bennebroek en Roosendaal. Er is werk aangekocht door particulieren, de gemeente Velsen en door de Koninklijke scheepvaartagenture in IJmuiden.

 

Bekijk de kunstwerken van Henk Ames in de collectie van Haarlemse Kunstschilders.nl

 

 
Geverifieerd door MonsterInsights