Poppe Damave * Roelof Klein * Wim Steijn Ruud Cornelisse * Michael Rieu * Frans Schoorl * Frans Verpoorten * Harry Balm * Jan Korthals * Henk Ames *

 

poppe damave

Poppe Damave

 

Poppe Damave (1921 – 1988)

 

Poppe Damave:

Poppe Damave exposeerde in 1947 als Haarlemse kunstschilder in het Frans Hals Museum met ‘Haarlem Jonge Kunst’. In 1961 verkreeg Damave een reisbeurs van het ministerie van OKW voor Griekenland en Turkije. Daarna volgden tentoonstellingen in 1963 onder auspiciën van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen (OKW) en een reizende expositie door Engeland, vervolgens naar Parijs, Brussel, Maastricht en Groningen.

Hij reisde graag en bezocht o.a. Frankrijk, Spanje, Noord-Afrika, Turkije en Griekenland.Poppe Damave werd op 21 januari 1921 in Groningen geboren en verhuisde in 1926 naar Haarlem. Damave was leerling van de schilders Henri Boot en A. J. Grootens en studeerde vijf jaar aan de Kunstnijverheidsschool in Haarlem. Een groot deel van zijn leven werkte Poppe in Haarlem als kunstschilder aan de Lange Herenstraat en woonde hij op het Donkere Spaarne.

Damave schilderde, tekende, aquarelleerde en etste in impressionistische stijl. Zijn werken bevinden zich onder meer in het Rijksprentenkabinet in Amsterdam, het Stedelijk Museum, Het Stedelijk Museum Alkmaar, het Frans Hals Museum in Haarlem, het Singer Museum in Laren, Museum van Bommel van Dam in Venlo, het Stedelijk Museum in Bristol, het Jones Hospital in Londen, het Georgia Museum of Art in Athens (Georgia – VS), de Gemeentelijke Collectie Osnabrück, de Historische Vereniging Oud in Heiloo en de Rijkscollectie.

Poppe Damave wordt gerekend tot de ‘Haarlemse Vijftigers’ waar ook Anton Heyboer en Frans Verpoorten deel van uitmaakten. Hij was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, de Hollandse Aquarellisten Kring, De Nederlandse Kring van Tekenaars en De Groep (Haarlem) waarvan hij zestien jaar voorzitter was. Tevens was hij lid van Kunstenaarscentrum Bergen (KCB Bergen – NH)) en het Genootschap van Beeldende Kunstenaars in Haarlem ‘ Kunst zij ons Doel’.

Bekijk de grootste online kunstwerkverzameling ter wereld van Poppe Damave in de collectie van Haarlemse Kunstschilders.nl

 

Geverifieerd door MonsterInsights