Poppe Damave * Roelof Klein * Wim Steijn Ruud Cornelisse * Michael Rieu * Frans Schoorl * Frans Verpoorten * Harry Balm * Jan Korthals * Henk Ames *

 

 

wim Steijn

Wim Steijn

Wim Steijn (1914 – 1980)

 

Wim Steijn:

Wim Steijn kunstschilder, tekenaar en graficus, werd in geboren in Assendelft en groeide op in van Jisp en Wormer. Van de Zaanse schilder Jaap Kaal kreeg hij zijn eerste tekenlessen, hij volgde privé-lessen bij Henk Gorter in Amsterdam. Hij verhuisde naar Haarlem en kwam in contact met de Haarlemse kunsthandelaar J.H. de Bois. Deze bood hem een overeenkomst aan waardoor hij zich geheel aan de kunst kon wijden.

Wim Steijn nam schilderlessen bij Henri Frederic Boot, die hem stimuleerde en die een grote invloed op hem uitoefende. Boot gaf ook les aan Kees Verweij, met wie Wim Steijn vier jaar samenwerkte en met wie hij tijdelijk een atelier deelde. Vlak na de oorlog trouwde Wim met Janna Koolman en hij verhuisde van Haarlem naar het 17de eeuwse oude jachtslot Groot Bentveld, waar hij tot 1980 woonde.

Op 50-jarige leeftijd ontmoette hij Ger de Leeuw, die samen met H.F.Boot een kunstgalerie had in Haarlem, “Galerie Uittenhout”. Veel exposities in musea volgden, in binnen- en in buitenland en hij ontving veel prijzen. In de naoorlogse schilderkunst heeft hij een belangrijke plaats ingenomen als Haarlemse kunstschilder.

Kenmerkend is zijn pasteuze verfopbreng. Maar ook de mysterieuze lichtval die hij vaak toepaste in zowel zijn landschappen als zijn portretten is typerend voor zijn stijl. Zijn werk vertoont overeenkomsten met werk van Rembrandt en Hercules Seghers. Zijn meer expressionistische werk vertoont eerder raakstijlen met Van Gogh. Werk van hem is opgenomen in tal van musea en in veel kunstverzamelingen.

Bekijk de kunstwerken van Wim Steijn in de collectie van Haarlemse Kunstschilders.nl

 

Geverifieerd door MonsterInsights